Saturday, December 25, 2010

Mesin Pengurai Sabut Kelapa (coco peat/ habuk sabut kelapa & coco fiber/ serat sabut kelapa)






Mesin Pengurai Sabut Kelapa untuk menghasilkan coco peat dan coco fiber yang banyak digunakan dalam sektor pertanian dan pembuatan. Coco fiber boleh diproses semula untuk dijadikan bahan asas dalam industri perabut, tilam, kusyen kenderaan dan lain-lain. Manakala coco peat dapat digunakan sebagai medium tanaman fertigasi menggantikan tanah dan penyerap kimia dan cecair dalam industri. Harga dipasaran sekarang minima RM700 untuk satu tan metrik coco fiber manakala harga coco peat RM300 permetrik tan.

Setiap 10 biji sabut kelapa menghasilkan 1 kg coco fiber dan 0.5 kg coco peat. Untuk 1 tan sabut kelapa bersamaan 2000 biji sabut kelapa dapat menghasilkan 200 kg coco fiber dan 100 kg coco peat.

Mesin ini dapat memproses coco fiber sebanyak 100 kg sehingga 200 kg setiap jam. Menggunakan motor 7.5 HP three phase, kelajuan pusingan blade/pisau penghancur 750 pusingan perminit.

37 comments:

Unknown said...

salam tuan, berapa harga mesein pengurai sabut ni?

coco fiber tu nak jual kat mana kalo di johor bahru?

blh reka tak utk single phase punya?

nizam
pengusaha minyak kelapa dara
0137620135

Unknown said...

Salam sy nk bli mesin untuk cocopeat..tp nak cal no fon xde ni..bole cal sy di no 0133466678..perusaha kebun cili

Unknown said...

salam tuan, berapa harga mesein pengurai sabut ni? Ini num saya : 0194514150....JAMI

Anonymous said...

Salam..blh bg info harga x sbb bminat nk beli mesin..whatssap/msj 0148250552 atau email ke hafezjasmi@gmail.com

Siti saleha said...

Tlg email ke wsafiah@yahoo.com

Anonymous said...

Boleh tlg emailkan harge dan spesifikasi mesin ke mss.mohdshahrulsammuri@gmail.com. terima kasih tuan.

Anonymous said...

bole tolong emailkan harga dan spesifikasi mesin ke email ittihadworldwideresource@gmail.com..terima kasih tuan

Unknown said...

mohon emailkan harga & specifikasi mesin ke johnrizal79@gmail.com atau insyirahsupply@gmail.com .rizal

Unknown said...

mohon emailkan harga & specifikasi mesin ke salmisansudin@gmail.com

onezriey said...

mohon emailkan harga & specifikasi mesin ke onezry@gmail.com

Unknown said...

mohon email harga dan spekulasi ke luqmankim26@gmail.com

Unknown said...

salam. nak beli mesin pengurai sabut ni. wassap 0169269848

Unknown said...

Mohon email harga & spesifikasi ke basrisunusi@yahoo.com

Unknown said...

Saya berminat dgn mesin cocopeat ni. Saya dari sarawak.. Boleh pm harga dan Macamne nak hubungi tuan.. No saya 0109855003..Bandi Jaraee kuching sarawak

Syed Osman Abadi said...

Boleh hubungi saya Syed 0169205352

Kuyun Sidau said...

Saya berminat dengan mesin cocopeat ini. Mohon emailkan harga dan info lain. Ke kuyunsidau@gmail.com

Syed Osman Abadi said...

Hubungi saya / whatápps 0169205352

Unknown said...

boleh whatsapps sy no 017-9368447...
sy berminat nak dengan mesin cocopeat nie...urgent..

Unknown said...

Assalamualaikum. Encik .Mohon email harga mesin cocopeat ni urgent. Tq .Wassalam

Anonymous said...

Hubungi @ whatsapp 0179053671

Unknown said...

assalamualaikom tuan sy berminat dengan mesin penghurai sabut kelapa berapa seunit harganya? hubugi sy atau whatsapp
01120028255

Unknown said...

Salam..tuan mohin emailkan harga mesin ni

Unknown said...

Atau watsappkan ke no 0197474191

Unknown said...

Pm ...wsapp 01126237031

sue said...

mohon emailkan harga &specifikasi mesin ke suzilawati.ali@mara.gov.my

Unknown said...

Assalamualaikum, tuan, saya berminat dengan mesin ini, mohon hubungi/ whatssap di 0199197688
atau email ke norhisham_ismail@yahoo.com

Unknown said...

Assalamualaikum, tuan, saya berminat dengan mesin ini, mohon hubungi/ whatssap di 0199197688
atau email ke norhisham_ismail@yahoo.com

Unknown said...

Mohon bagi harga mesin ni,saya berminat.

Unknown said...

Berapa harga mesin ni.. call 0173609249

Unknown said...

Salam tuan.nak tau harga mesin ni. Whatapp 0128727715

Unknown said...

Salam tuan.nak tau harga mesin ni. Whatapp 011 10647376

Unknown said...

Berapa harga mesin

Unknown said...

Berminat dgn mesin sila email..terima kasih

Unknown said...

Berapa harga mesin. 013 699 7277

Zulhilmi said...

Email hrga ke zulhilmianuar@gmail.com atau WhatsApp ke 0193678055

Unknown said...

Assalamualaikum Sy nk tahu Harga mesin cocopa

Unknown said...

Assalamualaikum Sy nk tahu Harga mesin cocopa

PENGUSAHA MESIN PERTANIAN & CENDAWAN

PENGUSAHA MESIN PERTANIAN & CENDAWAN TIRAM KELABU :
Menjual dan membekal mesin-mesin pertanian / perusahaan cendawan seperti Mesin Mixer & Bagging (2 in 1), Mesin Bagging, Steamer, Mesin Mixer, Laminar Flow, Auto Clave DLL &
Membekal Cendawan Tiram Segar, Serunding Cendawan, Bongkah Cendawan Matang & Separuh Matang, Keperluan Buat Bongkah Cendawan ; Plastik PP, Dedak, Kapur Pertanian, Set 4 Penutup dan Benih Cendawan,